Politik fra rødderne

Reform har ikke gavnet udsatte børn

Intentionerne var klare, da anbringelsesreformen fik sin dåb i 2006. Forholdene for udsatte børn skulle forbedres. Men reformen er aldrig slået igennem i praksis.

 tema: børn i klemme

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Ikke godt nok. Sådan lød landspolitikernes kontante melding om indsatsen i forhold til de mest udsatte børn og unge for fire år siden. I dag må såvel politikere som øvrige observatører konstatere, at kommunerne ikke har evnet at få reformens ord gjort til virkelighed. De udsatte børn er ikke blevet mindre udsatte. 

Tal fra Ankestyrelsen viser, at udviklingen har været meget konstant på de områder, hvor reformen lagde op til ændringer ved sin ikrafttrædelse i januar 2006. Det gælder blandt andet ønskerne om færre flytninger, flere anbringelser ved netværk og tidligere indgreb.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57