Politik fra rødderne
Mindst 113 ud af landets ca. 2.500 vandværker har fyldt vandhanerne hos forbrugerne med vand med stofmængder, der overskrider grænseværdierne. Derudover er pesticidet også fundet i mængder under grænseværdien hos yderligere 214 vandværker.
Foto: Ritzau Scanpix / Claus Bonnerup

Redegørelse om problematiske pesticid-rester er lige på trapperne

Socialdemokraternes miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen, kræver redegørelse fra ministeren efter kommunen.dk's kortlægning af desphenyl-chloridazon i drikkevandet.

 drikkevand

Af Jens Holm | [email protected]

Miljøministeren påkræves redegørelse om omfanget af fund af glemt pesticid efter kommunens.dk afdækning af, at 113 vandværker har pumpet vand med for højt indhold af det glemte stof, desphenyl-chloridazon, ud til forbrugerne.

”Jeg har brug for at få at vide, hvornår ministeriets redegørelse er afsluttet, så vi kan konkludere og handle, og det har miljø- og fødevareministeren, Esben Lunde Larsen (V), lovet mig på mødet i går, at det sker i løbet af nogle få uger,” forklarer Christian Rabjerg Madsen, der sammen med de resterende partier bag den seneste pesticidaftale, var samlet til møde torsdag aften.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57