Politik fra rødderne

"Vi vil ikke gå ind i et slagsmål om midtervælgere"

Mens de konservative partier i nabolandene har haft succes med at blive progressive, er taktikken en anden hos de danske konservative. De rentegner den klassiske profil.

 ideologi

Af Morten Munkholm | [email protected]

I hver deres ende af Lars Barfoeds kontor hænger to politiske koryfæer og skuler til hinanden. Det ene er John F. Kennedy, det andet er Winston Churchill. To politikere, der har præget Lars Barfoeds tanker, også selvom mange har kritiseret ham for det med Kennedy.
- Folk siger jo, at han ikke var konservativ, men jeg er faktisk i gang med en bog, der netop peger på de mange konservative værdier, han gik ind for, fortæller Lars Barfoed, før spørgsmålene går på, hvor han vil hen med sit danske konservative projekt.

Ved sidste valg strakte du en hånd ud til De Radikale og snakkede om mere samarbejde. Ved jeres landsmøde i september gik du så ud og sagde, at I udgør en klar modsætning til De Radikale. Hvad er det, der er sket mellem jer de sidste to år?
- Der er alene sket det, at det budskab, der blev udsendt i sidste valgkamp, ikke blev solgt tilstrækkeligt klart. Hvis man læser artiklen fra den gang, stod der ikke ét ord om, at vi ligner hinanden politisk eller vil lave politisk samarbejde. Der stod, at både Margrethe Vestager og jeg gerne ser et Folketing, hvor man kan samarbejde mellem blokkene. Hvor det ikke er afgørende, om man hører til den ene eller anden blok, når der skal laves politiske aftaler. Det er altså samarbejdsmønstrene i Folketinget, der bliver adresseret. Og jeg kunne lige så godt dengang have omtalt de værdipolitiske forskelle, der er mellem os og Det Radikale Venstre, for de er hverken blevet større eller mindre siden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57