Politik fra rødderne

"Vi bliver nødt til at se på udligningen"

Venstremanden Martin Damm fra Mullerup er blevet valgt som KL’s formand på et kommunalt topmøde, der meget sigende handlede om et Danmark i balance. Kommunen har spurgt til hans egen balancegang på fem udvalgte områder.

 udfordringer

Af Morten Munkholm | [email protected]

Temaet og budskabet var til at forstå på årets kommunalpolitiske topmøde. Det skulle handle om yderområderne og deres problemer. Samtidig blev venstremanden Martin Damm fra landsbyen Mullerup valgt som ny formand. En mand, som vil agere klar modvægt til udviklingen, der driver folk ud af kommuner som hans egen i Kalundborg. ’Der skal balance i Danmark’, lyder mantraet.

Kommunen bragte tidligere i år en artikel med blandt andre din kollega Arne Boelt (S) fra Hjørring, der gerne så en udflytning af statslige arbejdspladser. Hvor drastiske midler skal der tages i brug for at modvirke urbaniseringen?
Vi kan jo ikke bestemme, hvor folk skal bo. Men der er nogle steder, hvor der sker en negativ særbehandling af yderområderne, og det skal stoppes. Helt konkret kunne det for eksempel være dårlig infrastruktur, så man nærmest bliver jaget ind til de større byer. Der skal borgerne stilles lige i Danmark, så man kan fungere i år 2014 alle steder i landet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Børn & unge

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57