Kommunen.dk
MENU

"Det danske samfund har kendt bedre dage"

"Det danske samfund har kendt bedre dage"

Politik er kommet til at handle om at lappe huller i budgetterne og lindre de arbejdsløses nød. Men tro ikke at, at samfundet ved at fjerne det dårlige automatisk får det gode, skriver Tor Nørretranders i ny bog.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Meterhøje gitterporte tårner sig op foran storbypalæer. Bevæbnede sikkerhedsfolk er blevet fast følge på en aftengåtur i Los Angeles’ parker. Pengesedler skifter hænder mellem tiggere og rigmænd i Rio, så deres velhavende familier ikke forstyrres. Med anekdoter, der strækker sig fra Brasilien til Californien, har forfatter Tor Nørretranders sit eget perspektiv på det danske samfund og forholdet mellem rige og fattige: Vores lighedsberømmede Danmark er ingen ø. Selvom fronterne er trukket skarpere op i andre lande, og danskerne lever i et relativt trygt og lige samfund, har vi i det sidste årti bevæget os længere væk fra hinanden. Men distancerede samfundsgrupper og ulighed er en dårlig forretning, ikke kun for dem, der ender med at ligge i bunden, men for hele samfundet, lyder hovedbudskabet i Tor Nørretranders’ nye bog ‘Vær nær’.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.