Politik fra rødderne

"De unge skal vende om i døren"

Regeringen vil med kontanthjælpsreformen indføre nytte-aktivering for de unge. Det har man 20 års erfaring med i Aalborg, fortæller jobcenterchef Arne Lund Kristensen.

 ugens uundgåelige

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Regeringen vil indføre den såkaldte Aalborg-model. Hvad er jeres erfaringer med nytteaktivering?

Vores tilgang til det her med aktivering og unge er større og bredere end nytteaktivering, men når vi taler om den del, så er det hos os et tilbud til de stærkeste unge, der kommer ind til os og siger, at de gerne vil søge om kontanthjælp. Hvis den unge siger, at de har en plan, hvor de inden for de næste par måneder er i job eller i uddannelse, så gør vi det klart, at hvis du ønsker kontanthjælp, så gør vi det sådan her i byen, at du skal arbejde for den. Du skal gøre nytte. Og det foregår ved, at du skal ud i haven ved nogle af byens pensionister og klippe hæk, slå græs, og i vinterperioden rydde sne. Og så siger vi, at du skal møde om en uge i vores enhed, hvor du vil blive interviewet og få lavet en jobplan. Og at du skal vide, at hvis du for eksempel er udeboende og under 25 år, så vil den kontanthjælp, du får, svare til at arbejde syv timer om ugen. Det er klart, at det er for at motivere de stærkeste unge til at gå ud og finde et rengøringsjob, et job ved kassen i Bilka, eller hvad det nu måtte være. Det er et spørgsmål om, hvor vi prioriterer vores kræfter.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57