Politik fra rødderne

Professorer: Regeringen overreagerede på kommunal spekulation

Politikerne gik for langt, da de ændrede kommunernes lånebekendtgørelse for at undgå spekulative lån. Det mener to CBS-professorer

 finansiering

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Det var godt, at der blev sat en stopper for kommuners lån i schweizerfranc og andre spekulative finansielle instrumenter. Men de nye strammer rammer for kommunernes lånoptag er unødigt begrænsende, mener Bjarne Astrup Jensen og Jesper Rangvid, som begge er professorer ved Institut for Finansiering ved Københavns Handelshøjskole (CBS).

- Det virker som om man fra lovgivers side er blevet forskrækket over alt, hvad der hedder optioner uden at tænke over, at der faktisk er en hel del af dem på markedet, som kunne være ganske fornuftige at bruge i den her sammenhæng, siger Bjarne Astrup Jensen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57