Kommunen.dk
MENU
De varme hænder er ikke nødvendigvis blevet færre, fordi antallet af erhvervsuddannede er faldet i kommunerne, siger Lars Peter Smed Christensen, der står bag analysen af de kommunalt ansatte.
Foto: Thomas Borberg / Polfoto
De varme hænder er ikke nødvendigvis blevet færre, fordi antallet af erhvervsuddannede er faldet i kommunerne, siger Lars Peter Smed Christensen, der står bag analysen af de kommunalt ansatte. Foto: Thomas Borberg / Polfoto

Professor: Flere komplicerede opgaver kræver akademikere

Professor: Flere komplicerede opgaver kræver akademikere

Der kommer flere akademikere og færre ufaglærte og erhvervs­uddannede i kommunerne. En helt naturlig udvikling, mener professor i offentlig organisation og ledelse. Bekymrende, lyder det fra FOA.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Antallet af kommunalt ansatte med en lang videregående uddannelse er siden 2010 steget med mere end 6.000, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik. I samme periode er det samlede antal ansatte i kommunerne faldet med 35.000. Det er især ufaglærte og erhvervsuddannede, der er skåret væk.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.