Kommunen.dk
MENU

Professor: Demokratiet har taget overhånd

Professor: Demokratiet har taget overhånd

Indfør længere valgperioder og overlad mere af den politiske magt til andre, lyder forslaget fra professor Steen Thomsen, CBS. Han mener, at demokratiet kan overdrives.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Politikere har ikke ben nok i næsen til at træffe de mest smertelige, men nødvendige beslutninger. Derfor bør et land som Danmark seriøst overveje at indskrænke politikernes magt. Sådan lyder den kontante og provokerende udmelding fra professor i økonomi Steen Thomsen, CBS. Selv om det langt fra er politisk realistisk, så mener Steen Thomsen principielt, at Danmark kunne være bedre tjent med politikere, der er valgt for ti år af gangen i stedet for fire år. På den måde vil de i sidste ende blive vurderet mere på resultater end populistiske udmeldinger. Han foreslår samtidig at overlade mere magt til eksempelvis embedsmænd, professionelle bestyrelser, offentlig-private partnerskaber eller markedsmekanismerne.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.