Politik fra rødderne

Professor: Demokratiet har taget overhånd

Indfør længere valgperioder og overlad mere af den politiske magt til andre, lyder forslaget fra professor Steen Thomsen, CBS. Han mener, at demokratiet kan overdrives.

 magt

Af Redaktionen | [email protected]

Politikere har ikke ben nok i næsen til at træffe de mest smertelige, men nødvendige beslutninger. Derfor bør et land som Danmark seriøst overveje at indskrænke politikernes magt. Sådan lyder den kontante og provokerende udmelding fra professor i økonomi Steen Thomsen, CBS. Selv om det langt fra er politisk realistisk, så mener Steen Thomsen principielt, at Danmark kunne være bedre tjent med politikere, der er valgt for ti år af gangen i stedet for fire år. På den måde vil de i sidste ende blive vurderet mere på resultater end populistiske udmeldinger. Han foreslår samtidig at overlade mere magt til eksempelvis embedsmænd, professionelle bestyrelser, offentlig-private partnerskaber eller markedsmekanismerne.

Årsagen er, at Steen Thomsen ser et Danmark i nød: ”Jeg ser et godt samfund, men det er et samfund uden dynamik og et samfund i tilbagegang, hvis man skal være ærlig,” siger han.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57