At mennesker må søge til herberger og krisecentre, er et udtryk for, at de forudgående kommunale indsatser ikke har virket, skriver Felix Dalker.
'At mennesker må søge til herberger og krisecentre, er et udtryk for, at de forudgående kommunale indsatser ikke har virket,' skriver Felix Dalker.
Foto: Linda Kastrup

Private sundheds- og velfærdstilbud bidrager positivt til kommunerne

Brug de private tilbud som værktøj til at udvikle bedst mulig omsorg for pengene, råder sekretariatsleder og chefkonsulent i DI.

 privat velfærd

Af Felix Dalker, Sekretariatschef i Dansk Industri | [email protected]

I denne tid er forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2021 i fuld gang, og desværre er vilkårene for Danmarks mange private sundheds- og velfærdstilbud i fare. Kommunerne foreslår tvungne driftsoverenskomster for herberger og krisecentre. Et forslag, som i praksis vil betyde en kommunalisering af området, som truer udvikling, kvalitet og mangfoldighed på kommunernes sundheds- og velfærdsområde.

For det første bygger et vellykket offentlig-privat samarbejde på partnerskaber og ikke på et diktat fra kommunerne. Indførsel af tvungne driftsoverenskomster vil være visionsløst og hører fortiden til. Denne systemtænkning vil dræbe udviklingen og engagementet på området. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57