Politik fra rødderne

Private skal nedbringe ventelister på ulige vilkår

Sygeplejersker og psykologer står for den første kontakt ved regionernes psykiatriske udredninger. I det private skal opgaven udføres af en psykiater. Urimeligt, mener psykiatere. 

 psykiatri

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Regionerne kæmper en kamp for at kunne leve op til det otte ugers udredningskrav, som rammer psykiatrien fra 1. september. Som Kommunen tidligere har beskrevet, kæmper især Region Midtjylland og Region Hovedstaden med at få nedbragt de lange ventetider.

Regionerne indkøber blandt andet ekstra kapacitet hos private psykiatriske klinikker. Men kravene til udredningen hos private er ikke de samme som i den offentlige psykiatri. Således kræves det i de udredningspakker, som regionerne har indgået med private aktører, at den første kontakt i udredningsforløbet gennemføres af en speciallæge i psykiatri.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57