Kommunen.dk
MENU

Private firmaer vinder frem på socialområdet

Private firmaer vinder frem på socialområdet

Flere store private aktører forventer et snarligt kommercielt gennembrud inden for ældrepleje, handicappede og udsatte unge. Kommunernes pressede økonomi kan vende underskud til overskud.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

En presset kommunal økonomi kan skabe behov for nye løsninger. Især på nogle af de omkostningstunge velfærdsområder som ældrepleje, handicapstøtte samt socialt udsatte børn og unge. Det kan komme private aktører til gode. Det er i hvert fald forventningen hos flere af Nordens største private udbydere af tilbud inden for social- og omsorgsområdet.
”Jeg ser det helt klart som en mulighed for os. For vi mener jo, at vi kan drive blandt andet vores plejecentre billigere og med samme kvalitet som kommunerne,” siger Dorte Kofoed, regionschef i svenske Attendo Care.
I Danmark driver Attendo et plejehjem i Gribskov og tilbyder hjemmepleje i seks sjællandske kommuner med en omsætning på lidt over 30 mio. kr. Indtil nu uden det store overskud. Men det forventer Dorte Kofoed, er på vej til at ændre sig. Samtidig ser hun store muligheder på andre områder end ældrepleje.
”Jeg tror allerede, at der kommer til ske noget i 2011. Vi er også vældig interesseret i hele handicapområdet, ligesom vi har gode erfaringer med at drive socialpædagogiske opholdssteder i Sverige. Vi er interesseret i alt, der ligger inden for de områder,” siger Dorte Kofoed.
Aleris er en anden af de helt store aktører på social- og omsorgsområdet i Norden. Koncernen er netop nu ved at udvide med socialpædagogiske tilbud til udsatte unge.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.