Kommunen.dk
MENU
Vesterbro i København er blevet symbolet på gentrificering i Danmark. I skrivende stund koster billigste familielejlighed – defineret som en lejlighed på mindst 90 kvadratmeter – 3,7 millioner kroner og kræver derfor en husstandsindkomst på cirka en million kroner, hvis man ikke har formue.
Foto: Joachim Adrian / Polfoto
Vesterbro i København er blevet symbolet på gentrificering i Danmark. I skrivende stund koster billigste familielejlighed – defineret som en lejlighed på mindst 90 kvadratmeter – 3,7 millioner kroner og kræver derfor en husstandsindkomst på cirka en million kroner, hvis man ikke har formue. Foto: Joachim Adrian / Polfoto

Pressede storbyer kæmper med rigmandsghettoer

Pressede storbyer kæmper med rigmandsghettoer

Globaliseringens vindere er storbyerne. Men succesen presser byerne, hvor det bliver sværere og sværere for mennesker med lave og gennemsnitlige indkomster at få mulighed for at bo. Det gælder også København, hvor løsningen kan blive at bygge tættere, højere, mindre – og inddrage grønne områder.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Skal storbyerne kun være for velhavere? Spørgsmålet er i stigende grad aktuelt for særlig København, som ifølge en ekspert er ramt af ‘den perfekte storm’ og skal have styr på, hvordan mere end 100.000 nye indbyggere i løbet af de næste 10 år skal finde et sted at bo. Vel at mærke et sted at bo, som de har råd til.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.