Politik fra rødderne

Vesterbro i København er blevet symbolet på gentrificering i Danmark. I skrivende stund koster billigste familielejlighed – defineret som en lejlighed på mindst 90 kvadratmeter – 3,7 millioner kroner og kræver derfor en husstandsindkomst på cirka en million kroner, hvis man ikke har formue.
Foto: Joachim Adrian / Polfoto
Vesterbro i København er blevet symbolet på gentrificering i Danmark. I skrivende stund koster billigste familielejlighed – defineret som en lejlighed på mindst 90 kvadratmeter – 3,7 millioner kroner og kræver derfor en husstandsindkomst på cirka en million kroner, hvis man ikke har formue. Foto: Joachim Adrian / Polfoto

Pressede storbyer kæmper med rigmandsghettoer

Globaliseringens vindere er storbyerne. Men succesen presser byerne, hvor det bliver sværere og sværere for mennesker med lave og gennemsnitlige indkomster at få mulighed for at bo. Det gælder også København, hvor løsningen kan blive at bygge tættere, højere, mindre – og inddrage grønne områder.

 gentrificering

Af Susanne Sayers | [email protected]

Skal storbyerne kun være for velhavere? Spørgsmålet er i stigende grad aktuelt for særlig København, som ifølge en ekspert er ramt af ‘den perfekte storm’ og skal have styr på, hvordan mere end 100.000 nye indbyggere i løbet af de næste 10 år skal finde et sted at bo. Vel at mærke et sted at bo, som de har råd til.

København er ramt af det dilemma, som storbyer verden over diskuterer ivrigt i disse år: gentrificering. Opkaldt efter det engelske ‘gentry’, betegnelsen for fine folk – hvilket igen er lånt fra det franske genterise, mennesker af pæn og dannet familie.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Land & by

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57