Kommunen.dk
MENU
Portugals offentlige sektor er hårdt ramt af sparekrav, og selvom landet er den pæne dreng i klassen af EUs mest gældstyngede 
lande, er stramningerne ikke gået stille hen. Her er det lærere, 
der protesterer, blandt andet med et budskab til undervisnings-
minister Nuno Crato: Retfærdigheden venter dig. 
Foto: Francisco Seco/AP Photo/Polfoto
Portugals offentlige sektor er hårdt ramt af sparekrav, og selvom landet er den pæne dreng i klassen af EU's mest gældstyngede lande, er stramningerne ikke gået stille hen. Her er det lærere, der protesterer, blandt andet med et budskab til undervisnings- minister Nuno Crato: ”Retfærdigheden venter dig.” Foto: Francisco Seco/AP Photo/Polfoto

Portugal bløder

Portugal bløder

Den pæne facade som EU’s spareduks krakelerer, hvis man kigger blot lidt under lakken. Den sociale ulighed og de sociale konsekvenser i Portugal er værre end nogensinde, og mange flygter fra landet. Livre er et nyt parti, der vil reformere demokratiet ved markant borgerinddragelse.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De unge portugisere har ikke meget håb om arbejde og en bedre fremtid. De emigrerer i stort tal til andre lande, fortrinsvis Brasilien og Angola og senest Tyskland og England, fordi de er dybt deprimerede over situationen i deres hjemland.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.