Politik fra rødderne
Portugals offentlige sektor er hårdt ramt af sparekrav, og selvom landet er den pæne dreng i klassen af EU's mest gældstyngede lande, er stramningerne ikke gået stille hen. Her er det lærere, der protesterer, blandt andet med et budskab til undervisnings- minister Nuno Crato: ”Retfærdigheden venter dig.” Foto: Francisco Seco/AP Photo/Polfoto

Portugal bløder

Den pæne facade som EU’s spareduks krakelerer, hvis man kigger blot lidt under lakken. Den sociale ulighed og de sociale konsekvenser i Portugal er værre end nogensinde, og mange flygter fra landet. Livre er et nyt parti, der vil reformere demokratiet ved markant borgerinddragelse.

 opbrud

Af Per Vinther | [email protected]

De unge portugisere har ikke meget håb om arbejde og en bedre fremtid. De emigrerer i stort tal til andre lande, fortrinsvis Brasilien og Angola og senest Tyskland og England, fordi de er dybt deprimerede over situationen i deres hjemland.

Portugal er udadtil blevet set som duksen blandt de forgældede EU-lande, og regeringen har da også gennemført ekstreme nedskæringer på det offentlige budget.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57