Politik fra rødderne

Politisk usikkerhed om euroens kurs

De største partier har svært ved at finde ud af, hvilke løsninger de foretrækker for det kriseramte eurosamarbejde.

 eurokrise

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Socialdemokraterne og Venstre er enige om, at euroforbeholdet skal afskaffes. Men hvad det er for et økonomisk samarbejder, partierne forventer og ønsker, at vi skal blive en del af, er de ikke på det rene med.

I et forsøg på at redde euroen arbejder Tyskland og Fran­krig i fællesskab hen imod en egentligt økonomisk union, hvor EU får afgørende finanspolitiske beføjelser. At det er kontroversielt, så vi med debatten omkring den såkaldte euro­pluspagt tidligere på året, hvor Danmark tilsluttede sig samarbejdet med finanspolitisk koordinering. Men først efter at bekymrede røster fra flere af de ellers EU-positive partier havde fået klare garantier for, at finanspolitikken fortsat er et suverænt nationalt anliggende.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

EU

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57