Over 500 veteraner har ondt i psyken efter hjemkomsten

Hundredvis af krigsveteraner oplever at komme hjem til et ufleksibelt kommunalt system og manglende anerkendelse af deres psykiske skader, viser en ny undersøgelse fra Kommunen. 

 tema: veteraner

Af Benjamin Holst | [email protected]

De har kæmpet for Danmark og båret et stort ansvar på deres skuldre. Men nu har de svært ved at løfte telefonrøret og bede om hjælp. De er krigsveteraner med en flosset psyke og en krop i konstant alarmberedskab. De har svært ved at lægge jungleloven fra sig og lider af paranoia, mareridt og angst. Lige nu sidder over 500 fast i systemet og venter på hjælp til at leve det liv, de er i stand til. Det viser en undersøgelse, Kommunen har foretaget i samarbejde med Hærens Konstabel- og Korporalforening, HKKF, og Soldaterlegatet. Og de over 500 soldater er kun toppen af isbjerget, mener Yvonne Tønnesen, konsulent i Livlinien under HKKF, der forsøger at hjælpe traumatiserede soldater.

”Der er et kæmpe mørketal af soldater, som ikke er registreret nogen steder, men som har alvorlige mén efter krigen. Det er kun de stærkeste af de svageste, der optræder i statistikken,” siger hun. 

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Social & sundhed

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57