Kommunen.dk
MENU

Over 500 veteraner har ondt i psyken efter hjemkomsten

Over 500 veteraner har ondt i psyken efter hjemkomsten

Hundredvis af krigsveteraner oplever at komme hjem til et ufleksibelt kommunalt system og manglende anerkendelse af deres psykiske skader, viser en ny undersøgelse fra Kommunen. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De har kæmpet for Danmark og båret et stort ansvar på deres skuldre. Men nu har de svært ved at løfte telefonrøret og bede om hjælp. De er krigsveteraner med en flosset psyke og en krop i konstant alarmberedskab. De har svært ved at lægge jungleloven fra sig og lider af paranoia, mareridt og angst. Lige nu sidder over 500 fast i systemet og venter på hjælp til at leve det liv, de er i stand til. Det viser en undersøgelse, Kommunen har foretaget i samarbejde med Hærens Konstabel- og Korporalforening, HKKF, og Soldaterlegatet. Og de over 500 soldater er kun toppen af isbjerget, mener Yvonne Tønnesen, konsulent i Livlinien under HKKF, der forsøger at hjælpe traumatiserede soldater.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.