Politik fra rødderne

Opråb: Ny model til finansiering af udsatte

Udgifter til det specialiserede socialområde er kommunernes virkelige sorteper-spil. For hvem trækker de udgiftstunge enkeltsager? Finansieringen af området må ændres til en mere retfærdig model, lyder opfordringen.

 økonomi & indkøb

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Et lille plaster på et stort blødende sår. Det er formentlig, hvad borgmestrene igen i år kan forvente, når KL og regeringen skal finde en løsning på de eskalerende udgifter til det specialiserede socialområde.

Borgmesteren i Randers, Henning Jensen Nyhuus (S), har netop gravet ekstra penge frem til specialområdet. Mere præcist 60 millioner kroner. Han ønsker en grundlæggende ændring af finansieringen, da ”det ikke bliver ved at gå, det her”. Den ekstra pose penge, som regeringen hvert år ender med at betale til økonomiforhandlingerne, løser ikke problemet i sig selv. Et beløb, der sidste år var på 800 millioner kroner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57