Politik fra rødderne

Oppustede budgettal forvirrer debatten

Færre penge på budgettet er ikke nødvendigvis det samme som besparelser. Luft i kommunernes budgetter for 2013 slører sammenhængen mellem det forventede og det faktiske forbrug

 analyse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Da Danmarks Statistisk for nyligt offentliggjorde tal for kommunernes budget anno 2013, satte det vanen tro gang i debatten om, hvilke områder der har udsigt til at blive ramt af den store sparekniv i årets løb. Ikke mindst fordi offentliggørelsen faldt sammen med, at regeringen ’bevilligede’ kommunerne ret til at hæve de samlede anlægsinvesteringer med to milliarder kroner.

Det har ført til to forståelige, men ikke helt rigtige slutninger. Den ene dog mere forkert end den anden. For det første har KL og regeringens aftale om at lette lidt på anlægsloftet skabt en formodning om, at kommunerne nu vil spare yderligere to milliarder kroner på velfærdsudgifterne og de varme hænder for i stedet at bruge dem på mursten.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57