Efter indførelsen af neuropædagogik som metode har Bo- og Naboskab i Vordingborg Kommune nedbragt antallet af magtanvendelser fra 350 til 0.
Efter indførelsen af neuropædagogik som metode har Bo- og Naboskab i Vordingborg Kommune nedbragt antallet af magtanvendelser fra 350 til 0.
Foto: Thomas Borberg, Ritzau Scanpix

Opgør med en bolsjeblanding af metoder har ført til færre magtanvendelser

Før brugte personalet et hav af forskellige pædagogiske tilgange i kontakten med hjerneskadede borgere. Men satsningen på én metode har båret frugt i Vordingborg.

 ledelse

Af Astrid Skov Andersen | [email protected]

En pædagog siger til en beboer med en hjerneskade: “Ej, ved du hvad? Vi skal alle sammen på ferie.” Beboeren går ind og finder sin kuffert frem og glæder sig, for nu skal vi på ferie. “Nej, der er jo en måned til,” siger pædagogen. Men beboeren har en skade i højre side af hjernen og har ikke evnen til at overskue, at der skal gå fire søndage, før der er gået en måned.

Birgit Hansen, privatfoto

Eksemplet kommer fra Birgit Hansen, der er leder af Bo- og Naboskab i Vordingborg Kommune. Hun beskriver, hvordan pædagoger tidligere misforstod hjerneskadede beboere. Noget, der alt for ofte førte til magtanvendelser på bostederne.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Organisation & ledelse


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.


Læs også:

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57