Politik fra rødderne

Opgør med forsøgskulturen

Praktisk erfaring og hovsaløsninger er ikke nok i fremtidens institutioner for udsatte børn. Det mener Klaus Majgaard, der er udpeget som formand for det ekspertudvalg, der skal følge Barnets Reform.

 barnets reform

Af Emil Ellesøe Ditzel | [email protected]

Det skal være bedre, og det skal være billigere. Den offentlige sektors mantra i disse år er også socialministerens besked til Klaus Majgaard. Med den kommunale økonomi på den ene side, og nye krav fra Barnets Reform på den anden, skal han stå i spidsen for det udvalg, der skal finde columbusægget i institutioner for udsatte børn og unge.

”Mange kommuner er i gang med at udvikle alternative strategier og andre typer tilbud. Det kan godt være at det er fremkaldt af økonomisk pres, men der kan være mange gode grunde til at se på det. Der er en del områder, hvor anbringelse viser dårlige resultater. Vi skal finde ud af, hvad der fungerer, og prøve at sætte nogle kvalitetspejlemærker op. Den proces er det vigtigste. Jeg kommer ikke som en prædikant med en bestemt type tilbud,” siger Klaus Majgaard, der er børn- og ungedirektør i Odense og formand for Børne- og Kulturchefforeningen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57