Politik fra rødderne

Omfattende oprydning i uetiske investeringer

En række kommuner har ryddet op i deres aktieinvesteringer og strammet op på deres etiske retningslinjer, efter avisen Kommunen skrev om kommunale investeringer i klyngebomber og børnearbejde.

 økonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Flere kommuner har nu valgt at skride til handling, efter avisen Kommunen kunne afsløre, hvordan kommunale aktieinvesteringer er endt i virksomheder med etiske problemer. Blandt virksomheder der producerer klyngebomber, benytter sig af børnearbejde eller er ansvarlige for omfattende miljøødelæggelser. 

Fra København har overborgmester Ritt Bjerregaard (S) meldt ud, at det nu også skal være slut med investeringer i virksomheder, der er medvirkende til produktion af atomvåben. En ting som kommunens investeringspolitik indtil nu har givet mulighed for.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57