Politik fra rødderne

Ombudsmanden kritiserer langsom sagbehandling

En læge har ventet næsten to år på afklaring fra Sundhedsministeriet om fratagelse af sin autorisation. Det er alt for lang tid, mener Ombudmanden.

Af Sofie Flensburg | [email protected]

I 2010 inddrog Sundhedsstyrelsen midlertidigt en læges autorisation på grund af mistanke om, at denne kunne udgøre en overhængende fare for sine patienter. Kort tid efter blev sagen sendt til Sundhedsministeriet, som skulle tage stilling til, om Sundhedsstyrelsens afgørelse var i orden. Det har ministeriet dog endnu ikke gjort, og Folketingets ombudsmand udtaler nu kritik af den langsomme sagsbehandling.

  - Jeg har stor forståelse for, at myndigheder må prioritere deres arbejdsopgaver i en presset hverdag. Men sager om midlertidig fratagelse af autorisationer er af en meget indgribende karakter for de involverede sundhedspersoner. Derfor bør disse prioriteres højt, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen. Han har nu bedt Sundhedsministeriet om at hastebehandle sagen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57