Politik fra rødderne

Økonomiforhandlinger i finanspagtens skygge

Forløbet med regeringens vækstplan afslørede for alvor en ny virkelighed for budgetsamarbejdet mellem regering og kommuner

 analyse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

En forståelse. Det var, hvad KL med nød og næppe fik tilkæmpet sig i 11. time, inden regeringen præsenterede sin Vækstplan DK i februar. Og selv om 2013 langt fra er forbi, er det ikke for tidligt at udnævne regeringens og KL’s ’forståelse’ til en nyskabelse, der set i bakspejlet vil stå tilbage som markør for et væsentligt brud med business-as-usual i det økonomiske samspil mellem regering og kommuner.

Pludselig stod det klart, hvordan den europæiske krisestyring griber ind dansk udgiftspolitik og med ét kortsluttede de velkendte forhandlingslinjer. Tiltrædelsen af EU’s finanspagt har betydet, at afgørende elementer i økonomiaftalerne definitivt er løftet ud af den traditionelle etårige forhandlingcyklus og i stedet indlejret i regeringens mere langsigtede økonomiske politik.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57