Politik fra rødderne

Økonomichefer uenige om moderniseringskrav

Fire ud af ti mener ikke, det er realistisk at finde 12 milliarder kroner frem mod 2020 ved at gøre den offentlige sektor mere produktiv. Kommunerne bør se på, hvad der kan lade sig gøre i den private sektor, mener finansministeren

 sparekniv

Af Morten Munkholm | [email protected]

For 12 milliarder kroner bedre produktivitet, tak. Sådan lyder målet i både regeringens og Venstres økonomiske fremtidsplaner for den offentlige sektor. Et mål, som er blevet kaldt realistisk af Produktivitetskommissionen, men som nu møder skepsis blandt kommunernes økonomiansvarlige.

En rundspørge foretaget af Kommunen viser nemlig, at fire ud af ti ikke ser det som realistisk at finde så mange penge på bedre produktivitet inden 2020 – en holdning, finansministeren har svært ved at forstå.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57