Politik fra rødderne

Finansminister Claus Hjort Frederiksen ved overdragelsen i ministeriet. Foto: Rumle Skafte/POLFOTO
Finansminister Claus Hjort Frederiksen ved overdragelsen i ministeriet. Foto: Rumle Skafte/POLFOTO

Økonomiaftale med kommunale besparelser

Kommunernes serviceramme reduceres med 500 millioner kroner, mens anlægsinvesteringerne reduceres med 900 millioner kroner næste år.

 økonomiaftale

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Armlægningen om kommunernes økonomiske rammer for 2016 sluttede fredag den 3. juli, og den nye aftale indeholder krav om kommunalebesparelser på både service og anlæg. De kommende fire år skal kommunerne således hvert år effektivisere med én procent, altså aflevere 2,4 mia. kr. i såkaldt omprioriteringsbidrag. Regeringen lover, at den 'vil prioritere kernevelfærd', når den bruger af det årlige 'omprioriteringsbidrag',  der er det mest omdiskuterede element i den nye økonomiaftale.

”Hvis kommunerne skal spare 2,4 milliarder, så har de ikke ret mange andre valgmuligheder end at fokusere på de store velfærdsområder. Det er her de store udgifter ligger, og det er også her, der er mulighed for at finde nogle besparelser.”

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57