Kommunen.dk
MENU

Økonomi ved e-valg i Estland granskes

Økonomi ved e-valg i Estland granskes

I marts i år gennemførte Estland et historisk valg, da man tilbød landsdækkende e-valg til parlamentet. Det er femte e-valg i Estland siden 2005, og på den tid er udgifterne per stemme kraftigt blevet reduceret.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Parlamentsvalget i Estland i år var landets femte forsøg med e-valg siden 2005. Dermed er Estland førende på området, og derfor følges erfaringerne herfra nøje. Blandt dem, som nærstuderer valget, er et kompetencecenter for e-valg i England, der netop er gået i gang med et større projekt for at se på omkostninger og besparelsespotentiale ved e-valg. Centret har indtil nu lavet nogle foreløbige estimater på udgifterne ved e-valgene i Estland, men der er tale om skøn, understreger administrerende direktør Manuel Kripp fra the Competence Center for Electronic Voting and Participation, E-Voting.CC.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.