Økonomi ved e-valg i Estland granskes

I marts i år gennemførte Estland et historisk valg, da man tilbød landsdækkende e-valg til parlamentet. Det er femte e-valg i Estland siden 2005, og på den tid er udgifterne per stemme kraftigt blevet reduceret.

 e-valg

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Parlamentsvalget i Estland i år var landets femte forsøg med e-valg siden 2005. Dermed er Estland førende på området, og derfor følges erfaringerne herfra nøje. Blandt dem, som nærstuderer valget, er et kompetencecenter for e-valg i England, der netop er gået i gang med et større projekt for at se på omkostninger og besparelsespotentiale ved e-valg. Centret har indtil nu lavet nogle foreløbige estimater på udgifterne ved e-valgene i Estland, men der er tale om skøn, understreger administrerende direktør Manuel Kripp fra the Competence Center for Electronic Voting and Participation, E-Voting.CC.

Centret vurderer, at anskaffelsesprisen ved det første e-valg lå på omkring 400.000 euro, mens engangsomkostningerne ved de efterfølgende valg ligger på cirka 100.000 euro. Den helt store udgift ligger i anskaffelsen af selve it-systemet.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

It

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57