Politik fra rødderne

Økonomi ved e-valg i Estland granskes

I marts i år gennemførte Estland et historisk valg, da man tilbød landsdækkende e-valg til parlamentet. Det er femte e-valg i Estland siden 2005, og på den tid er udgifterne per stemme kraftigt blevet reduceret.

 e-valg

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Parlamentsvalget i Estland i år var landets femte forsøg med e-valg siden 2005. Dermed er Estland førende på området, og derfor følges erfaringerne herfra nøje. Blandt dem, som nærstuderer valget, er et kompetencecenter for e-valg i England, der netop er gået i gang med et større projekt for at se på omkostninger og besparelsespotentiale ved e-valg. Centret har indtil nu lavet nogle foreløbige estimater på udgifterne ved e-valgene i Estland, men der er tale om skøn, understreger administrerende direktør Manuel Kripp fra the Competence Center for Electronic Voting and Participation, E-Voting.CC.

Centret vurderer, at anskaffelsesprisen ved det første e-valg lå på omkring 400.000 euro, mens engangsomkostningerne ved de efterfølgende valg ligger på cirka 100.000 euro. Den helt store udgift ligger i anskaffelsen af selve it-systemet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57