Politik fra rødderne

Øko-arealer vokser for langsomt til 2020-mål

Omlægningen til økologisk drift går ikke hurtigt nok til at indfri regeringens 2020-ambition, viser beregninger fra Økologisk Landsforbund, der håber, at finanslovsmidler vil sætte skub i udviklingen

 økologi

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Selvom der er fremgang i udbredelsen af økologiske arealer i Danmark, er der ikke fremgang nok til at indfri den politiske målsætning om, at 15 procent af dansk landbrugsjord skal drives økologisk i 2020. Det viser beregninger fra Økologisk Landsforbund, der bygger på tal fra nyeste rapport over økologiske jordbrugsbedrifter fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri fra september i år.

Tallene i rapporten viser, at de danske landmænd i 2012 lagde 5.092 hektar landbrugsjord om til økologisk drift, og at en lignende udviklingskurve gjorde sig gældende i årene forinden. Og fortsætter udviklingen i samme tempo, vil målet om at fordoble de økologiske arealer fra 170.000 hektar i 2009 til 340.000 hektar inden 2020 først være indfriet i 2043, skriver Økologi og Erhverv.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57