Politik fra rødderne

Offentligt løntilskud får ikke flere i arbejde

Et nyt overblik over 16 forskellige studier viser, at aktivering med løntilskud i det offentlige ikke øger den lediges chancer for at komme i fast arbejde. Spild af ressourcer, mener V og SF.

 undersøgelse

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Når ledige i månedsvis koger kartofler på plejehjemmet, vasker de ældre eller trimmer vejrabatter for det offentlige hjælper det ikke den ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Offentlige job med løntilskud har i årevis været udskældt, og en ny vidensbank fra Arbejdsmarkedsstyrelsen viser nu, at aktiveringsindsatsen har en negativ effekt, når man sammenholder resultaterne af 16 internationale og nationale studier. Ni ud af de 16 studier viser en negativ effekt, mens kun fire er positive, og tre hverken kunne konkludere for eller imod.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57