Kommunen.dk
MENU

Offentlighedsloven går et skridt frem og to tilbage

Offentlighedsloven går et skridt frem og to tilbage

Befolkningens indsigt i politiske beslutningsprocesser er langt mindre i Danmark end i resten af Norden, og den nye offentlighedslov lukker endnu mere til. Det siger tidligere medlem af offentlighedskommissionen, Oluf Jørgensen

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Rundt om i Norden kan pressen og almindelige borgere i stadig højere grad følge med i, hvordan offentlige myndigheder varetager magten. Siden 1999 har nye offentlighedslove set dagens lys i både Finland, Sverige og Norge, og Island er netop nu i gang med vedtagelsen af én. Det er Danmark også, men trods opblødninger i undtagelserne for aktindsigt, begrænses åbenheden mærkbart særligt omkring Christiansborg. Det fortæller studieleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og tidligere medlem af offentlighedskommissionen, Oluf Jørgensen. Han gik i februar i gang med et flerårigt forskningsprojekt, hvor han undersøger offentlighedslovgivning i de nordiske lande.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.