Kommunen.dk
dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Fokuser på totalomkostninger og spar op til 675 millioner kroner alene på det danske sygehusvæsen. Sådan lyder en af konklusionerne i en rapport, som oplægsholderen Mats Linder fra Ellen MacArthur Foundation har været med til at udarbejde.
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen / Polfoto
Fokuser på totalomkostninger og spar op til 675 millioner kroner alene på det danske sygehusvæsen. Sådan lyder en af konklusionerne i en rapport, som oplægsholderen Mats Linder fra Ellen MacArthur Foundation har været med til at udarbejde. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen / Polfoto

Nye regnemodeller kan spare milliarder

Nye regnemodeller kan spare milliarder

Et større fokus på totalomkostninger ved udbud og indkøb kan give store besparelser i det offentlige. Politikerne må gå forrest, mener eksperterne.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Indkøberne i det offentlige skal være bedre til at regne på totalomkostningerne, når de handler med det private. Ved at bruge TCO, som står for ”Total Cost of Ownership”, kan man sætte fokus på at udnytte ressourcerne bedst muligt ved at udregne de sam--lede omkostninger ved at købe, eje samt bortskaffe et produkt. Konceptet vinder stærkt frem, og hos SKI ser man et stort potentiale i at kigge mere på totalomkostningerne.

Tilbud

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier