Kommunen.dk
MENU

Nye jobcentre er en politisk bombe

Nye jobcentre er en politisk bombe

Finansieringen af indsatsen i de sammenlagte jobcentre kan gøre dem til en tikkende politisk bombe. Stigende ledighed forstærker en overhængende risiko for kommunal egoisme og meningsløs aktivering, advarer professor. KL maner til besindighed.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Kombinationen af økonomisk krise og stigende ledighed betyder, at kommunerne har bevæget sig ud på et økonomisk og politisk minefelt med overtagelsen af ansvaret for alle ledige. Siden august i år har ikke kun kontanthjælpsmodtagere, men også ledige forsikret gennem en a-kasse, skullet henvende sig på de kommunale jobcentre. Og fra 1. januar 2010 følges den administrative reform af jobcentrene op af en helt ny model for, hvordan kommunernes indsats for at få ledige i arbejde skal finansieres.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.