Politik fra rødderne

Nye betalingsformer skal fremme samarbejde

Regeringens arbejde for at skabe bedre incitamenter i sundhedsvæsenet er kun et lille skridt i den rigtige retning, mener sundhedsøkonom. Der er behov for mere radikal nytænkning

 interview

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Regeringen griber ikke for alvor fat om nældens rod i arbejdet med at skabe bedre incitamenter i sundhedsvæsenet. I sidste uge udkom en længe ventet embedsmandsrapport, som stiller skarpt på den økonomiske styring af sundhedssektoren og opstiller en række konkrete forslag til at skabe bedre sammenhæng og retning i de økonomiske incitamenter.

Det er ikke revolutioner, der er lagt op til. Sundhedsøkonom og adjungeret professor ved Aalborg Universitet, Jes Søgaard, sammenligner udspillet med, hvad der sker, når hans kone opfordrer ham til at skifte fra vinterhabit til sommerhabit. Så bliver sort skiftet ud med mørkeblåt.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57