Nye anbefalinger om sociale klausuler

Sociale klausuler i udbud bør ikke snævres ind til en bestemt målgruppe. Det er en af fire hovedanbefalinger fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, der rådgiver beskæftigelsesministeren på området.

 udbud

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Sigt bredt på målgrupperne for socialt ansvar og følg op og vær konsekvent. Det er to af fire hovedanbefalinger for kommuner, der anvender sociale klausuler i udbud. Anbefalingerne kommer fra Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA), der består af 14 danske erhvervsledere. Undervejs i processen har de desuden inddraget synspunkter fra en lang række aktører som kommuner, fagbevægelse og erhvervsliv. Baggrunden for de nye anbefalinger er en oplevelse af en meget uens praksis fra kommunernes side, hvor man heller ikke altid strikker de sociale klausuler sammen på en hensigtsmæssig måde. 

”Vi vil gerne have en så ensartet praksis som muligt for sociale klausuler, så der er flest mulige virksomheder, både store og små, som har mulighed for at byde ind på det her,” forklarer Falck Danmarks redningsdirektør Lars Vester Pedersen, der er en af erhvervslederne i VFSA.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57