Politik fra rødderne

Nybrud i sagsbehandling af udsatte børn og unge

Om et par måneder begynder udrulningen af et nyt it-fagsystem til sagsbehandlere, der arbejder med udsatte børn og unge i 44 kommuner. Forventningerne er skyhøje.

 sagsbehandling

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Mere kvalitet i sagsbehandlingen, bedre dokumenta­tion, bedre økonomistyring. Det er blot et par af de mange mål og forventninger, der er knyttet til den nye it-løsning DUBU, Digitalisering – udsatte børn og unge. DUBU bygger på den socialfaglige metode Integrated Children’s System, ICS, der giver en systematisk måde at komme rundt om sagsbehandlingen af et barn, hvor der skal ses på alt fra skoleforhold, sundhed, fritidsforhold, adfærd og til en vurdering af forældrenes og det øvrige netværks kompetencer.

”Jeg synes virkelig, at det er en nyskabelse på den måde, at det er så systematisk. Tidligere har der måske været en tendens til meget at fokusere på sociale aspekter af barnets situation. Det her kan sikre, at man kommer hele vejen rundt,” siger programleder Jill Mehlbye fra AKF, der i mange år har forsket i børnepolitiske problemstillinger, og som i 2007 lavede en rapport om netop ICS.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

It


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57