Politik fra rødderne

I august blev der demonstreret mod integrationsydelsen flere steder i landet. På Nytorv i København stod foreningerne Bedsteforældre for Asyl og Netværk for Demokrati og Velstand som arrangører.
Foto: Jens Henrik Daugaard / Polfoto
I august blev der demonstreret mod integrationsydelsen flere steder i landet. På Nytorv i København stod foreningerne Bedsteforældre for Asyl og Netværk for Demokrati og Velstand som arrangører. Foto: Jens Henrik Daugaard / Polfoto

Ny ydelse møder hård modstand

Integrationsydelsen skaber mere fattigdom og mere bureaukrati, advarer en lang række organisationer. I denne uge vil et flertal på Christiansborg udvide ordningen, så alle, der ikke har opholdt sig i landet i syv af de seneste otte år, mister retten til uddannelses- eller kontanthjælp.

 levestandard

Af Morten Munkholm | [email protected]

Flere familier, der må gå fra hus og hjem, og børn, der får sværere ved at deltage i skole- og fritidsaktiviteter. En lang række organisationer udtrykker bekymring i forhold til et lovforslag, der skal vedtages i denne uge og som fra 1. april vil udvide gruppen af borgere, som skal over på den nye integrationsydelse, markant.

Forslaget er en del af finanslovsaftalen mellem de blå partier, og vedtages det som ventet på torsdag, skal kommunerne i gang med at gennemgå cirka 150.000 sager. Har du som modtager af uddannelses- og kontanthjælp ikke opholdt dig i landet i sammenlagt syv af de seneste otte år, vil du fremover blive sat ned på en integrationsydelse, som svarer til SU.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57