Kommunen.dk
MENU

Ny rapport: Øget genanvendelse koster ikke mere

Ny rapport: Øget genanvendelse koster ikke mere

Genanvendelse kan betale sig for klimaet, samfundet og den enkelte husstand, viser Miljøstyrelsens nye miljø- og samfundsøkonomiske analyse

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Miljøstyrelsen har i dag offentliggjort et nyt Miljøprojekt, som vurderer muligheder for øget genanvendelse af papir, pap, plast, metal og organisk affald fra dagrenovation. Den korte version af konklusionen er, at genanvendelsen kan øges væsentligt, nemlig fra 17 pct. i basis-scenariet til op til 55 pct. faktisk genanvendt i det mest udfoldede scenarie, og at det kan gennemføres uden højere økonomiske omkostninger. Tvært om kan det blive op til 208 kr. billigere pr. husstand pr. år. Samtidig opnås besparelser i drivhusgasemissionen svarende til 0,5 pct af den samlede, danske udledning, hvis de mest vidtgående scenarier følges på landsplan. Det skriver DAKOFA i dag.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.