Politik fra rødderne

Ny landbrugsaftale vækker kommunal bekymring

Regeringens nye plan for landbruget kritiseres for at bremse arbejdet med vandplanerne. Også miljøcheferne er bekymret over konsekvenserne. 

 miljø & teknik

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

For nylig indgik regeringen og Dansk Folkeparti den såkaldte Grøn Vækst 2.0-aftale, der skal give de økonomisk pressede landmænd en håndsrækning. Aftalen blev mødt af en storm af protester fra miljøorganisationer, eksperter og oppositionen. Specielt fordi aftalen lægger op til, at en stor del af vandplanernes reduktion af kvælstofudledningen kan blive udskudt til senere end det oprindelige mål i 2015.

Det førte til kritik af regeringen for at opgive sine egne miljømål for at tækkes landbruget. Og formand for Kommunalteknisk Chefforening Torben Nøhr er nervøs for, hvad det kommer til at betyde for Danmarks mulighed for at leve op til EU’s vandrammedirektiv.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57