dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed

Nulvækst er mindre end ingen vækst

Nulvækst er mindre end ingen vækst

KL-formand Jan Trøjborg (S) holder fast på, at kommunerne nok skal overholde økonomiaftalen. Også selv om nulvækst reelt er besparelser.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Årets økonomiaftale indførte en historisk stram styring af den kommunale økonomi. Så KL-formand Jan Trøjborg har ikke meget tilovers for de kritiske økonomer, der efterlyser mere central styring af kommunernes dispositioner.
”Man kan roligt sige, at der blev strammet op med økonomiaftalen. Så jeg mener ikke, at der er grund til at så tvivl om, hvorvidt aftalens serviceramme bliver overholdt. Det skal den,” siger formand Trøjborg.
Han mener også, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fraskriver regeringen sin del af ansvaret for, at mange kommuner skal finde besparelser på budget 2011. Ministeren holder fast på, at nulvækst vil give plads til samme service som i år.
”Nulvækst betyder ikke, at vi kan holde serviceniveauet. Når der er stigende udgifter på eksempelvis det specialiserede socialområde, så betyder det jo, at der skal tages penge andre steder fra,” siger Jan Trøjborg.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier