Kommunen.dk
MENU

Nulvækst er mindre end ingen vækst

Nulvækst er mindre end ingen vækst

KL-formand Jan Trøjborg (S) holder fast på, at kommunerne nok skal overholde økonomiaftalen. Også selv om nulvækst reelt er besparelser.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Årets økonomiaftale indførte en historisk stram styring af den kommunale økonomi. Så KL-formand Jan Trøjborg har ikke meget tilovers for de kritiske økonomer, der efterlyser mere central styring af kommunernes dispositioner.
”Man kan roligt sige, at der blev strammet op med økonomiaftalen. Så jeg mener ikke, at der er grund til at så tvivl om, hvorvidt aftalens serviceramme bliver overholdt. Det skal den,” siger formand Trøjborg.
Han mener også, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fraskriver regeringen sin del af ansvaret for, at mange kommuner skal finde besparelser på budget 2011. Ministeren holder fast på, at nulvækst vil give plads til samme service som i år.
”Nulvækst betyder ikke, at vi kan holde serviceniveauet. Når der er stigende udgifter på eksempelvis det specialiserede socialområde, så betyder det jo, at der skal tages penge andre steder fra,” siger Jan Trøjborg.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.