Politik fra rødderne

Nulvækst er mindre end ingen vækst

KL-formand Jan Trøjborg (S) holder fast på, at kommunerne nok skal overholde økonomiaftalen. Også selv om nulvækst reelt er besparelser.

 økonomiaftale

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Årets økonomiaftale indførte en historisk stram styring af den kommunale økonomi. Så KL-formand Jan Trøjborg har ikke meget tilovers for de kritiske økonomer, der efterlyser mere central styring af kommunernes dispositioner.
”Man kan roligt sige, at der blev strammet op med økonomiaftalen. Så jeg mener ikke, at der er grund til at så tvivl om, hvorvidt aftalens serviceramme bliver overholdt. Det skal den,” siger formand Trøjborg.
Han mener også, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fraskriver regeringen sin del af ansvaret for, at mange kommuner skal finde besparelser på budget 2011. Ministeren holder fast på, at nulvækst vil give plads til samme service som i år.
”Nulvækst betyder ikke, at vi kan holde serviceniveauet. Når der er stigende udgifter på eksempelvis det specialiserede socialområde, så betyder det jo, at der skal tages penge andre steder fra,” siger Jan Trøjborg.

Urealistisk effektivisering

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57