Kommunen.dk
MENU
Vandet i Brøndby bliver fra næste år blødere. Og selvom det bløde vand er dyrere, vil borgerne i kommunen gerne betale for mindre kalk i vandet.
<i>Foto: Tariq Mikkel Khan/ Polfoto</i>
Vandet i Brøndby bliver fra næste år blødere. Og selvom det bløde vand er dyrere, vil borgerne i kommunen gerne betale for mindre kalk i vandet. Foto: Tariq Mikkel Khan/ Polfoto

Nu skal vandet være blødt

Nu skal vandet være blødt

Brøndby bliver i 2017 den første kommune, der fjerner kalk fra drikkevand for at spare borgerne penge, og flere overvejer at følge trop. Men blødgøring af vandet kan give huller i tænderne og øget risiko for hjertekar­syg­dom­me.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I marts 2017 vil det vand, der fosser ud af borgernes vandhaner i Brøndby, indeholde halvt så meget kalk, som det gør i dag. Dermed bliver kommunen den første i landet til at blødgøre sit drikkevand, og flere kommuner er allerede på vej i samme retning.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.