Politik fra rødderne

Nu skal rammerne for klimatilpasningen fastlægges

Hovedemnet er, hvor stor en del af klimatilpasningstiltagene der fremover kan finansieres over vandtaksterne 

 baggrund

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Kampen om klimatilpasningsplanerne er lige nu i fuld gang. KL og regeringen forhandler i disse dage om et fælles udspil for klimatilpasning i kommunerne. Forhandlinger som efter planen skal afsluttes ved udgangen af august – altså nu. Hvis parterne finder et fælles fodslag, er det forventet, at den fælles aftale om, hvordan kommunerne fremover kan lave planer for klimatilpasning, snart bliver offentliggjort. 

Det store diskussionspunkt er, hvor pengene skal komme fra. Som aftalt i Økonomiaftalen 2013 – der bl.a. øger investeringerne med 2,5 mia. kr. til f.eks. at bygge veje som afvandingskanaler og pladser som opsamlingsbassiner - skal forsyningsselskaberne fremover finansiere en del af udgiften over vandtaksterne. Forhandlingerne mellem KL og regeringen handler i tråd med dette om, hvordan den model konkret skal og kan realiseres.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Klima


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57