Politik fra rødderne

”Nu bliver det virkelig, virkelig barskt”

Der kan spares milliarder i kommunerne ved at tænke smart, siger regeringen. Men mange byrådsmedlemmer sætter lighedstegn mellem begrebet nulvækst og regulære nedskæringer. 

 topmøde

Af Mia Tang | [email protected]

Summen i krogene på KL-topmødet. Hvad betyder nulvækst egentlig, og hvad stiller vi op med det i vores kommune? Alvoren er tydelig hos de delegerede. Nogle har års erfaringer i at lede efter besparelser i budgetterne, mens andre nyvalgte må lade politiske drømme vige for behovet for at genåbne 2010-budgettet, fordi enderne allerede nu ikke når sammen. 

Kommunernes økonomi og de kommende forhandlinger med regeringen er hovedtemaet. På førstedagen var det meningen, at der skulle have været en tematiseret debat, men de planer røg over højre skulder, fordi stort set alle ønskede at tale om kroner og øre.  Splittelsen mellem partierne er tydelig. Mens (nogle) delegerede fra blå blok mener, at nulvækst er lig med omstrukturering og effektivisering, mener rød blok, at nulvækst er lig med nedskæringer over en bred kam. 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57