Kommunen.dk
MENU
Jonas Gahr Støre ser forholdet mellem det danske socialdemokrati og fagbevægelsen som et afskrækkende eksempel.	Foto: Polfoto
Jonas Gahr Støre ser forholdet mellem det danske socialdemokrati og fagbevægelsen som et afskrækkende eksempel. Foto: Polfoto

Norsk S-leder ser Danmark som skræmmeeksempel

Norsk S-leder ser Danmark som skræmmeeksempel

Opskriften på socialdemokratisk succes er en tæt forbindelse til fagbevægelsen og statsligt ejerskab af strategisk vigtige virksomheder, mener den ny leder af de norske socialdemokrater, Jonas Gahr Støre.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Jonas Gahr Støre blev kendt som en modig norsk udenrigsminister, der ikke var bleg for at kritisere USA’s politik i Mellemøsten. Han fik desuden ørerne i maskinen, da Norge i 2007 anerkendte Hamas’ valgsejr i Gaza. I sommer trådte den 54-årige Sciences Po-uddannede nordmand til som leder af det norske socialdemokrati, Arbeiderpartiet, efter at Jens Stoltenberg blev udnævnt til ny Nato-leder.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.