Politik fra rødderne

Norges skæbnesvangre indtog på Wall Street

Norge har strammet reglerne, efter otte kommuner har tabt i omegnen af en milliard kroner på usikre finansielle investeringer. Enkelte danske kommuner har de såkaldte strukturerede produkter.

 risiko

Af Sine Riis Lund | [email protected]

”Sjokkregning på 100 millioner kroner” lød den første avisforside i 2007, der afslørede otte norske kommuners fatale investeringer i amerikanske boliglån gennem obligationer. Regningen skulle blive meget større end det. I Norge anslås tabet blandt flere til at have nået omkring en milliard kroner. Siden har retssagerne rullet med beskyldninger frem og tilbage, og det er ikke slut endnu. Skylden ligger nogenlunde midtimellem, mener norsk professor i finansiering.

”Terra-kommunernes tragiske investeringer var resultatet af mødet mellem grådige og kyniske sælgere (Terra Securities), og naive og uansvarlige kommunale politikere og tjenestemænd,” siger Thore Johnsen fra Norges Handelshøyskole.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57