Politik fra rødderne

Ni ud af ti megabyggerier overskrider budgettet

Store anlægsbyggerier bliver dyrere på grund af evigt voksende krav om blandt andet miljøundersøgelser og høringer, mener en af landets mest erfarne projektledere. Forskerne peger på, at alt for positive tidsplaner og bud getter også spiller en stor rolle.

 budgetskred

Af Peter Christian Nielsen | [email protected]

Naboer til Cityring-byggeriet i København fik sig for nylig en ubehagelig overraskelse. Metroselskabet meddelte i et notat til Københavns Kommune, Transportministeriet og Frederiksberg Kommune, at byggeprocessen potentielt ville blive forsinket i fem-seks år, hvis ikke der kunne arbejdes om natten som planlagt. Dermed var der lagt op til byggeinferno i årevis, hvis ikke beboerne kunne klare nattestøjen frem til 2018.

Metroselskabet har anslået, at prisen for et års forsinkelse ligger et sted mellem 1,2 og 1,5 milliarder kroner. I værste fald medfører en forsinkelse på seks år en merudgift på ni milliarder kroner.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57