Kommunen.dk
MENU
I en rundspørge til landets borgmestre mener kun 2 ud af 31, at deres kommune kan klare sig med færre midler til nedrivningsstøtte. 13 angiver et behov for flere midler eller markant flere midler.
Foto: Jens Henrik Daugaard / Polfoto
I en rundspørge til landets borgmestre mener kun 2 ud af 31, at deres kommune kan klare sig med færre midler til nedrivningsstøtte. 13 angiver et behov for flere midler eller markant flere midler. Foto: Jens Henrik Daugaard / Polfoto

Nedrivningspuljen nedrives

Nedrivningspuljen nedrives

40 kommuner mister muligheden for at søge nedrivningsmidler, men udkantskommuner kan ikke klare sig uden den økonomiske håndsrækning, lyder meldingen fra flere borgmestre.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Den økonomiske håndsrækning til at nedrive boliger er helt afgørende for indsatsen i landdistrikterne, lyder meldingen fra flere borgmestre. I en rundspørge til 31 af udkantskommunerne, som Kommunen har lavet, erklærer samtlige borgmestre sig således enige i, at nedrivningspuljen spiller en væsentlig rolle for at kunne udvikle og forbedre landdistrikterne. Men på trods af, at tusindvis af boliger er så forfaldne, at de egner sig bedst til nedrivning, er nedrivningspuljen skrumpet fra 200 millioner om året til 55 millioner om året frem mod 2020. Samtidig har regeringen bebudet, at antallet af kommuner, der har mulighed for at få økonomisk assistance til at fjerne de forsømte ejendomme, skal reduceres fra 70 til 30. Endnu er der ikke sat navn på de kommuner, der mister muligheden, og udkantskommunerne venter nervøst.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.