Politik fra rødderne

Nærdemokratiet taber luft

Dugfriske undersøgelser af danskernes politiske tilfredshed og deltagelse peger i én retning: lokaldemokratiets stille død.

 kommunalvalg

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Den tillid, tilfredshed og politiske deltagelse, som borgerne lægger i lokalpolitik, er efterhånden en saga blot. Strukturreformen fra 2007 er i de seneste år blevet underlagt en heftig forskningsindsats, som samlet set viser fald i politisk tillid, valgdeltagelse og indflydelse.

Nu bidrager et forskningsprojekt fra KORA til kritikerkoret. Projektet har undersøgt de lokaldemokratiske konsekvenser af kommunesammenlægningerne i 2007 og cementerer, at borgernes tillid til deres lokalpolitikere er faldet. Desuden viser dele af projektet, der ikke er publiceret endnu, at jo større kommunen er blevet efter strukturreformen, jo mere utilfredse er borgerne blevet med den kommunale service og lokaldemokratiet, og jo mere er deres deltagelse i partipolitik faldet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57