Politik fra rødderne

Myndigheder overser risici ved markedsgørelse

Forarbejdet er for dårligt og opfølgningen utilstrækkelig, når det offentlige i Storbritannien udliciterer opgaver, kritiserer rapport fra uafhængig tænketank. Danmark bør lytte godt efter, mener professor.

 privatisering

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Regninger for fodlænker til fanger, der er døde eller for længst sidder bag tremmer igen, har i flere måneder forarget britiske politikere og borgere. De to sikkerhedsfirmaer G4S og Serco anklages og undersøges nu for grov overfakturering til tocifrede millionbeløb i pund.

Sagen er blot en af flere skandaler, der de seneste par år har raset i Storbritannien og  vedrører private aktørers udførelse af opgaver for det offentlige. Og spildte skattekroner, svigt af leverancer og dalende tillid til den offentlige sektor kan være de meget håndgribelige konsekvenser, når myndigheder svigter i styringen af den markedsgørelse, som den britiske offentlige sektor har gennemgået de seneste 30 år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57