Kommunen.dk
MENU
Christian Aziz, der selv er halvegypter, gennemgår det arabiske alfabet med Rose, som næsten kan komme igennem det uden hjælp. De bliver præsenteret for en masse fonemer og lyde, og så snakker vi om, hvordan det hænger sammen på dansk. Foto: Pelle Rink
Christian Aziz, der selv er halvegypter, gennemgår det arabiske alfabet med Rose, som næsten kan komme igennem det uden hjælp. ”De bliver præsenteret for en masse fonemer og lyde, og så snakker vi om, hvordan det hænger sammen på dansk.” Foto: Pelle Rink

Modersmålsundervisning er et tilbud for de heldige få

Modersmålsundervisning er et tilbud for de heldige få

Færre end hver 6. kommune tilbyder gratis modersmåls-undervisning til børn, der har rødder udenfor Europa, selvom eksperter peger på, at det gavner børnenes læring. Danmarks Lærerforening vil have øre-mærket midler til området, men ministeren afventer bedre dokumentation. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Det arabiske alfabet står på tavlen i et lille klasselokale på Enghavegård Skole i Gladsaxe, hvor 8-årige Rose og Amelie og 7-årige Anas sidder med hoved og blyant begravet i et øvehæfte. Klokken har passeret 14, og selvom klassekammeraterne allerede har skiftet skolebøgerne ud med fodbolde og iPads, bliver de siddende, for det er nu, de kan blive klogere på deres modersmål.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.