Politik fra rødderne

Mødekaffen kan være sprøjtet med gift

Giftige sprøjtemidler kan delvis undgås gennem køb af certificeret kaffe, men når danske regioner køber ind til landets hospitaler, er under én procent af kaffen certificeret. Leverandør efterspørger større social ansvarlighed hos offentlige indkøbere.

 arbejdsvilkår

Af Ronja Pilgaard | [email protected]

I Brasilien er det tilladt for kaffeplantager at sprøjte kaffe med ekstremt giftige og sygdomsfremkaldende pesticider, som er forbudt i Danmark og EU. Flere af pesticiderne er så giftige, at man kan dø af at få dem på huden. Den kaffe er ifølge en ny undersøgelse sandsynligvis landet på regionernes kaffeborde.

Der findes en række mærkningsordninger, som stiller krav om at styre udenom visse eller alle farlige pesticider, for eksempel økologi- og UTZ-mærkningsordningerne. Men det er langtfra altid, at det offentlige Danmark kræver af sine leverandører, at de leverer kaffe, der er certificeret.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Bøger

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57