Politik fra rødderne

Ministre gav forkerte oplysninger på samråd

Der findes ingen regler for kommuners brug af lægekonsulenter. Kun retningslinjer, der ifølge kritikerne er mere vild ledende end vejledende. DF, EL og K ønsker lovændring.

 førtidspension

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Socialministeriet har igen og igen slået fast, at kommunale lægekonsulenter kun har til opgave at fortolke og oversætte udtalelser fra læger og speciallæger, når de indgår i sager om førtidspension og andre sociale ydelser. Problemet er bare, at det ikke er rigtigt.

Det var ellers, hvad daværende  beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) slog  fast i en skrivelse til kommunerne i sommer. Og så sent som 29. november gentog både nuværende socialminister Karen Hækkerup (S) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) på et samråd i Folketinget, at lægekonsu­lenterne hverken må lave indstillinger til afgørelser eller selv træffe afgørelser.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57